ويتامين ها و اثر آنها بر سلامتي ويتامين ها و اثر آنها بر سلامتي .

ويتامين ها و اثر آنها بر سلامتي

فوايد ويتامين ها براي بدن

ويتامين ها گروهي از مواد مغذي ضروري هستند كه بدن براي حفظ سلامتي و ساختار خود به آن‌ها نياز دارد. ويتامين ها در بسياري از عملكردهاي بدني شركت دارند، از جمله رشد سلول‌ها، حفظ سيستم ايمني، حفظ سلامت پوست، مو و ناخن، جذب مواد معدني و مواد غذايي ديگر، توليد هورمون‌ها و آنزيم‌ها، توليد انرژي، و كاهش خطر بيماري‌هاي مزمن.

در ادامه، به بررسي فوايد ويتامين‌ها براي بدن پرداخته مي‌شود:

ويتامين A: ويتامين A به حفظ سلامت چشم‌ها، پوست و مو، افزايش سيستم ايمني، و جلوگيري از بيماري‌هاي قلبي- عروقي كمك مي‌كند.

ويتامين C: ويتامين C به عنوان يك آنتي‌اكسيدان، از آسيب‌هاي اكسيداسيوني به سلول‌ها و بافت‌هاي بدن جلوگيري مي‌كند، سيستم ايمني را تقويت مي‌كند، و در بهبود جذب آهن و ساير مواد معدني نقش دارد.

ويتامين D: ويتامين D به حفظ سلامت استخوان و عضلات، كاهش خطر بيماري‌هاي مزمن مانند سرطان، بيماري‌هاي قلبي- عروقي، و ديابت كمك مي‌كند.

حدود ۳۰ درصد بيماراني كه به پسوريازيس مبتلايند، به مرضي موسوم به ورم مفاصل پسورياتيك نيز دچار هستند كه در آن سيستم ايمني به مفاصل حمله كرده و باعث درد و التهاب مي‌شود. طبق گزارش مجله درمان و پژوهش آرتريت، يك مطالعه جديد نشان داده كه تا ۶۲ درصد افراد مبتلا به ورم مفاصل پسورياتيك ، مقادير ناكافي از ويتامين D دارند.

پژوهش قبلي نشان داده بود كه مقادير پايين ويتامين D احتمالا از طريق افزايش ميزان گلبول‌هاي سفيد خون ممكن است شرايط التهابي مانند ورم مفاصل پسورياتيك را، بدتر هم بكند.

ويتامين E: ويتامين E نيز به عنوان يك آنتي‌اكسيدان عمل مي‌كند و از آسيب‌هاي اكسيداتيو به بافت‌هاي بدن جلوگيري مي‌كند، سيستم ايمني را تقويت مي‌كند، و بهبود عملكرد قلبي- عروقي را تسهيل مي‌كند.

ويتامين K: ويتامين K به كاهش خطر بيماري‌هاي مزمن مانند سرطان و بيماري‌هاي قلبي- عروقي كمك كرده و در حفظ سلامت استخوان و پوست نيز تاثيرگذار است.

ويتامين B: ويتامين‌هاي گروه B شامل ويتامين B1، B2، B3، B5، B6، B7، B9 و B12 هستند كه در توليد انرژي، سلامت مغز و عصب‌ها، حفظ سيستم ايمني، و كاهش خطر بيماري‌هاي مزمن نقش دارند.

كمبود ويتامين B12 مي تواند به اسيب هاي شديد و غير قابل بازگشت به خصوص در مغز و سيستم عصبي منجر شود.

همچنين كمبود اين ويتامين مي تواند به كم خوني بيانجامد. حتي در سطوح بسيار اندك از حد طبيعي نيز، افراد ممكن است افسردگي، سردرگمي و مشكلات حافظه و خستگي را تجربه كنند. با اينحال وجود چنين نشانه هايي براي تشخيص كمبود ويتامين B12 كافي نيست.

يبوست، از دست دادن اشتها و كاهش وزن نيز ممكن است به خاطر كمبود اين ويتامين باشد. بيشتر نشانه هاي حاد در برگيرنده تغييرات عصبي مانند بي حسي و سوزش دست و پاهاست. ممكن است برخي از افراد در حفظ تعادل خود مشكل داشته باشند.

اغلب متخصصان معتقدند، وقتي قرار است يك مولتي ويتامين انتخاب كنيد بهترين كار اين است كه با پزشكتان مشورت كنيد تا براساس آن چيزي كه مد نظر شماست(مثلا افزايش سطح انرژي يا كمك به بهبود سوخت و ساز) نوع مناسبي از مولتي ويتامين را به شما معرفي كند.. براي سلامت پوست هم توصيه بر مصرف ويتامين A، C و E به اضافه سلنيوم است. مولتي ويتامين ايده خوبي براي پيشگيري، بالا بردن سطح كلاژن پوست و حفاظت از درون است.

در نهايت، بايد توجه داشت كه براي حصول بهره‌مندي كامل از فوايد ويتامين ها، بايد رژيم غذايي متنوع و متعادلي داشته باشيم كه حاوي تمامي ويتامين‌هاي مورد نياز بدن باشد. همچنين، در برخي موارد ممكن است نياز به مكمل‌هاي ويتاميني داشته باشيم، اما بايد بهترين روش مصرف مكمل‌ها را با پزشك يا متخصص تغذيه مشورت كنيم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ تير ۱۴۰۲ساعت: ۰۳:۲۵:۰۵ توسط:حنانه مجيدي موضوع: نظرات (0)